The EU in your Country Svarbus teisinis pranešimas
Kontaktiniai duomenys | Paieška tinklavietėje EUROPA
Margot Wallström: nustokime ieškoti kaltų!
Išsiųskite šį tinklalapį el. paštuIšsiųskite šį tinklalapį el. paštuPrintPrint
2007-10-03

Šiandien Europos Komisija pristatė pasiūlymus dėl bendradarbiavimo informuojant visuomenę apie Europą.Komisija, remdamasi ankstesnėmis savo iniciatyvomis, dėl komunikacijos prioritetų siūlo susitarti su kitomis ES institucijomis, o dėl savanoriškos valdymo partnerystės – su valstybėmis narėmis.

Pristatydama planą, už institucinius ryšius ir komunikacijos strategiją atsakinga Europos Komisijos pirmininko pavaduotoja Margot Wallström teigė:„Eilinis žmogus nežino ES institucijų skirtumų ir jie jam nerūpi.Žmonės nori rezultatų ir informacijos apie juos.Per daug ilgai mes kaltinome vieni kitus dėl ES komunikacijos spragų.Metas nustoti kaltinti vieniems kitus.Metas dirbti išvien.“

2005 m. liepą Komisija paskelbė veiksmų planą, skirtą informuoti apie Europą, kuriame pateikta 50 vidinių praktinių priemonių komunikacijai tobulinti.Vėliau, 2005 m. spalį, pristatytas „D planas“ (dialogas, diskusijos, demokratija), kurio tikslas – skatinti visuomenę šalies ir Europos mastu diskutuoti apie Europos Sąjungos ateitį.

Paskutinis dokumentas – tai 2006 m. paskelbta Baltosios knygos apžvalga.Jame pagrindiniai dalyviai – ES institucijos, valstybės narės, Europos politinės partijos ir nevyriausybinės organizacijos – raginami dirbti drauge, o suinteresuoti asmenys kviečiami teikti pastabas.Gauta šimtai nuomonių, šiems klausimams išsamiau aptarti suorganizuota keletas konferencijų.Šis dokumentas – tai viso to rezultatas.

Žinoma, svarbiausią vaidmenį informuojant apie Europos reikalus savo šalyse atlieka valstybės narės.Komisija siūlo, laikantis savanoriškumo principo, išplėsti valdymo partnerystes, kurios jau yra užmegztos su kai kuriomis šalimis, siekiant parengti bendras komunikacijos priemones.

Nors Komisija ir kitos ES institucijos turėtų ir toliau išlaikyti savitą komunikacijos infrastruktūrą, siekiant geresnių bendrų komunikacijos tam tikromis temomis veiksmų siūloma pasirašyti tarpinstitucinį susitarimą.

Taip pat siūloma:

plėtoti viešųjų Europos erdvių tinklą Komisijos ir Parlamento biuruose valstybėse narėse. Šiuose biuruose galėtų būti rengiamos parodos, diskusijos ir koncertai;

nustatyti, kokių sričių bendrais ES masto veiksmais, skirtais mokykloms, galima būtų padėti valstybėms narėms;

kurti pilietinės visuomenės ryšių punktus Komisijoje, kad nevyriausybinėms organizacijoms būtų sudarytos lengvesnės ir lygiavertiškesnės prieigos galimybės;

tobulinti viešosios nuomonės apklausas;

kurti informacijos tinklą internete, siekiant gerinti Europos ir nacionalinių politikų, žurnalistų ir kitų poveikį visuomenės nuomonei darančių asmenų bendravimą;

artimiausių mėnesių garso bei vaizdo ir interneto strategija.

Pagalbinius dokumentus ir interviu su Margot Wallström rasite čia:

www.youtube.com/eutube

Paskutinį kartą atnaujinta: 25 Liepa 2007  | Išsiųskite šį tinklalapį el. paštu | Į viršų
    © 2023. Visos teisės saugomos.